AnonymousSupportServices - Home
Interventie - Interventie

Interventie bij verslaving

Is jouw dierbare nog niet klaar om zelf de stap naar herstel te zetten maar is dit volgens jou wel nodig? Dan is een interventie de beste optie. Dit interventietraject start de verslaafde niet zelf maar begint vanuit familie, vrienden of andere relaties.

Verslaafden zoeken vaak pas hulp als het dieptepunt bereikt is. Je hoeft niet te wachten tot het zover is. Een interventietraject start al eerder.

Interventie bij verslaving

Wat is interventie en wat doet een interventionist?

Tijdens een interventie wordt een persoon met een verslaving geconfronteerd met zijn of haar gedrag. Dit gebeurt altijd vanuit liefde en mededogen. Veel mensen zijn bekend met interventies van het tv-programma Verslaafd. Hoe een interventietraject precies verloopt, hangt van de situatie en de verslaafde af. 

Op voorhand is er door de interventionist al een hoop geregeld waardoor vaak versnelde opname mogelijk is. Een interventie kan worden ingezet door familie, geliefden en vrienden maar ook door een werkgever. 


Wanneer is interventie nodig? 

Dit is niet gemakkelijk te bepalen. Een verslaafde kan zijn gedrag doorgaans goed bagatelliseren. Vaak realiseert de omgeving eerder dat er een probleem is. Snel aan de bel trekken is dan verstandig. Je kunt altijd contact opnemen met Anonymous Support Services voor advies hierover.


Interventiemethoden

Anonymous Support Services maakt gebruik van beproefde theoretische modellen. Per situatie bekijken we welk model het beste resultaat heeft voor alle betrokkenen. 

 

Wij werken met (een combinatie van) onderstaande modellen:

  • Arise® model interventie. Info
  • Johnson model interventie. Info
Anonymous Support Services

Niet waar je vandaan komt telt, maar waar je heen gaat!