Diensten
Informatie verwerking persoonsgegevens - Anonymous Support Services
AnonymousSupportServices logo Juridisch

Diensten

Anonymous Support Services biedt een gevarieerd aanbod van diensten voor mensen met een verslaving.

Voornaamste diensten en bezigheden zijn het werk als:

 

Het doel is mensen in herstel te vervoeren, ondersteunen, coachen en begeleiden op hun weg in herstel. Dit vindt onder andere plaats op locatie bij de cliënt, in de auto, op weg naar werk, afspraken, klinieken, detox, zelfhulpgroepen, of waar op dat moment behoefte aan is.

Het doel is om terugval te voorkomen en de nieuw verworven nuchterheid te behouden.

Goede hulp, één op één begeleiding en motivatie zijn van levensbelang in het herstelproces van een verslaafde.
Uit eigen ervaring begrijp ik welke uitdagingen en emoties op het pad van de verslaafde komen en dus kan ik me daar goed mee relateren. 

Onze diensten kunnen worden onderverdeeld in de volgende groepen:

Interventie - Interventie
Interventie bij verslaving

Bij een interventie confronteren we uw dierbare met de gevolgen van zijn of haar verslaving. Dit gebeurt altijd vanuit liefde en mededogen; om te laten zien dat het ook anders kan. Veel mensen kennen de interventies van het tv-programma Verslaafd.
Hoe een interventie precies verloopt, hangt af van verschillende zaken. Zo kan het zijn dat de verslaafde helemaal niet inziet dat het zo niet langer kan. Of dat hij of zij de hoop op herstel, het vrij zijn van drugs, alcohol of problematisch gedrag, allang heeft opgegeven. Een interventie is geschikt voor iedereen, of het nu uw kind, partner, ouder of werknemer betreft. Een onderdeel hiervan is dat er al veel zaken op de achtergrond geregeld zijn, waardoor bijvoorbeeld versnelde opname mogelijk is. 

Herstelcoach - Recovery Coach?
Herstelcoaching

Als Herstelcoach / Recovery Coach zorg ik ervoor dat de herstellend verslaafde alle acties kan ondernemen en ook daadwerkelijk alles doet om te zorgen dat hij of zij geen alcohol, drugs en andere middelen gebruikt om zijn of haar stemming te veranderen. Bovendien begeleid ik intensief, één op één, al dan niet op locatie. Samen met de cliënt maken wij doelstellingen om blijvend herstel te bevorderen.

Daarnaast steun ik de cliënt bij het aangaan van uitdagingen in het dagelijks leven. Ik ondersteun de cliënt ook in het zetten van de juiste stappen naar een solide herstel. Dit kan onder andere zijn bij het vinden van (vrijwilligers) werk, het contact met familie herstellen, nieuwe vriendschappen aangaan en het maken van juiste keuzes.

Ik ben ervaringsdeskundig counselor en herstelcoach, daarnaast heb ik veel meegemaakt wat de cliënt heeft meegemaakt en kan ook vanuit die overeenkomst de cliënt motiveren en stimuleren.

Sober companion? - Sober companion
Sober Companion / Transport

Denk hierbij aan begeleiding van cliënten op reis. Ik ga onder andere met ze mee naar zelfhulpgroepen, klinieken, ziekenhuizen en andere afspraken. Ik haal cliënten na behandeling op bij klinieken en breng ze weer naar huis. Ook vlieg ik mee naar klinieken, behandelcentra en/of detox in het buitenland. Indien nodig blijf ik overnachten.

Het kan ook zijn dat ik bijvoorbeeld met artiesten mee naar de optredens ga. Ik zorg dat de kleed- of hotelkamer vrij is, of vrij wordt gemaakt van eventuele drugs en alcohol. Daarnaast blijf ik ook (backstage) in de buurt zodat men tijdens trekmomenten en verleiding bij mij terecht kan. 

Sober Chauffeursdiensten

Ik vervoer de cliënt van A naar B. Vlot, veilig en comfortabel, wat de bestemming ook is.
Denk hierbij aan vervoer van en naar het werk, zelfhulpgroepen en andere afspraken. Ook vervoer naar behandelcentra nadat er interventie is gedaan bij de cliënt, of vervoer naar huis na (klinische) behandeling. Het is dus ook mogelijk dat ik de cliënt opwacht op het vliegveld wanneer deze terugkomt van behandeling in het buitenland en daarvandaan naar huis of safe house breng.

Anonymous Support Services zorgt er op de eerste plaats voor dat de cliënt vlot, veilig en comfortabel op de plaats van bestemming arriveert. Als CCV-D1 gecertificeerd directiechauffeur met certificaat Incidentmanagement, EHBO+AED en ervaring in de verslavingswereld is men bij mij zo in uiterst goede handen.

Diensten - Bemiddeling
Bemiddeling

Bij bemiddeling werp ik mij op als tussenpersoon tussen de cliënt, de familie en behandelcentra. Op deze manier neem ik alle bijkomende zorgen en stress-factoren voor de familie weg.

Naar aanleiding van de wensen en behoeften van de cliënt zorg ik ervoor dat er passende behandeling gevonden wordt. Ik zal samen met de cliënt zorgen dat hij of zij zich aanmeldt voor behandeling bij het betreffende behandelcentrum. Vervolgens vergezel ik deze naar de intake en breng hem of haar naar de kliniek wanneer de behandeling wordt gestart. Aan het eind van de behandeling haal ik de cliënt indien overeengekomen, weer op en breng deze weer naar huis, naar een eventueel safehouse of ander vervolgtraject.

Indien gewenst verzorg ik ook het vervoer voor familie van en naar de behandellocatie bij familiegesprekken of bezoek.

Bekijk de nieuwe flyer
Diploma's en certificaten
Anonymous Support Services

Niet waar je vandaan komt telt, maar waar je heen gaat!